Ofis dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Please select
İçeriğe git

Ofis dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

MOGAN GROUP
Yayınlanan tarafından Mogan Group Mimarlık Dekorasyon içinde OFİS DEKORASYONU · 19 Ekim 2017


Ofis dekorasyonu, verimli bir çalışma ortamı oluşturulması, ortamda ferahlık sağlanması gibi pek çok husus dikkate alınarak yapılmalı. Dekorasyon çalışması yaparken ofisin hangi iş alanı için kullanılacağı da önemli. Örneğin resmiyet ve ciddiyet gerektiren bir ofis ile yaratıcılık yönünü güçlendiren bir ofis, aynı dekorasyona sahip olamaz.

Hukuk bürosu koyu renk mobilyalar ve keskin hatları bulunan öğeler ile dekore edilmeli. Yaratıcılığın ön planda olduğu reklamcılık ofislerinde ise renkler, grafikler, konfor ve rahat bir ortam ön planda tutulmalı. Genel olarak ofislerin dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıralayabiliriz.

Ofis Çalışanlarının Rahat Ettiği Bir Ortam Yaratılmalı
Ofis mobilyaları konfor düzeyi yüksek tasarımlar arasından seçilmeli. Özellikle çalışma sandalyeleri ve çalışma masaları ideal ebatlarda, rahat ve fonksiyonel olmalı. Ancak iç mekanın genişliğine uygun mobilyaların tercih edilmesi de önemli bir unsur. Dayanıklı ve uzun ömürlü mobilyaların tercih edilmesi finansal açıdan avantaj sağlar.

Duvarlar Açık ve Canlı Renk Tonlarında Olmalı
Duvarların rengi iş verimliliğinde en önemli faktör. Eğer kreatif bir alan ortaya çıkarılmak isteniyorsa mutlaka açık ve canlı renk tonları tercih edilmeli. Kahverengi, lacivert gibi renkler ofis duvarları için ideal olmaz. Bej, sarı, mavi ve pembe renklerinin açık tonları tercih edilebilir. Daha önce pek çok araştırma ile kanıtlandığı üzere, duvarlarda açık renk tonlarının kullanılması çalışma verimini arttırıyor.

Dağınıklığı Önleyen Çok Amaçlı Ofis Dolapları
Dekorasyon çalışmasının ardından kısa bir süre sonra ofiste dağınık bir görünüm oluşabilir. Bu yüzden ofislerde çok amaçlı ofis dolapları da bulundurulmalı. Bu dolaplar mekanlarda “ölü alan” olarak tabir edilen kıyı ve köşelerde konumlandırılabilir. Hem ofisteki yürüyüş alanlarını engellemez hem de bu alanlar değerlendirilmiş olur. Ayrıca arşiv dolapları gibi daha kısa tasarlanmış mobilyaların üzeri fotokopi makinesi gibi cihazların konumlandırılması görevini de üstleniyor.

DOĞRU MOBİLYA SEÇİMİ
Bir ofis, şirketin türüne göre uygun mobilya seçilmedikçe gerçek bir ofis olmayacaktır. Eğer şirketiniz toptancılık üzerine ise stoklama özelliği olan, son derece geniş çekmece ve dolaplara sahip mobilyalar seçilmelidir, eğer iş yeriniz elektronik üzerine ise ya da e-ticaret firması iseniz ofis mobilyalarınız sahip olduğunuz teknolojik aletleri iyi muhafaza edebilmeli ve depolayabilmeli, ya da avukat iseniz mobilyalarınız hukuk bürosuna yakışır şekilde ciddi ve profesyonel olmalıdır, genellikle bu ofislerde maun mobilya ve deri koltuklar tercih edilmektedir. Eğer ofisiniz grafik tasarım, metin yazarlığı ya da sanatsal ürünler üzerine ise ahşap ve klasik değil, modern yüz yıla ait, sıra dışı ürünler kullanmalısınız.


MEKANI AYDINLATIN
Mobilyalarınızı ne kadar doğru seçerseniz seçin, istenilen etkiyi ışık ve aydınlatma olmadan sağlayamazsınız. Ofis içi aydınlatma nasıl olmalı denilince akla ilk olarak personele uygun çalışma ortamını sağlamak gelmelidir. İkinci olarak da dekoratif etkiyi tamamlaması düşünülmelidir. Ofis pencereleriniz yeterince büyük değilse ya da aydınlık bir konumda değilseniz, doğal ışıklandırma etkisine sahip ampuller kullanmalısınız. Dekoratif malzeme olarak tablo, poster ya da çiçek kullanıyorsanız bölgesel led aydınlatma harika bir atmosfer ortaya çıkartabilir. Eğer ofisinizin doğal ışık ihtiyacını yeteri kadar sağlayamazsanız karanlık ortam çalışan ve müşterilerinize huzursuzluk hissi verecek, hatta uykularını getirecektir.

AÇIK RENKLER TERCİH EDİN
Renk kombinasyon ve uyumu ofis iç dekorasyonunda en önemli ayrıntıdır. Çünkü renkler şirketinizin sunduğu ürünlerin karakteristiğini yansıtacaktır. Eğer aydınlık renkler seçerseniz çalışanlarınızda ve müşterilerinizde daha keyifli ve zevkli bir hava oluşturabilirsiniz. Duvarlarınızda renk olarak beyaz ve krem gibi pastel renkler seçmek her ofis ve dekorasyon tipi için uygun olabilmektedir. Fakat büronuz danışmanlık ya da hukuk üzerine ise en uygun renk ahşap dekorasyona uyabilecek kahverengi ve kırmızı tonlarıdır, hatta siyah duvar kağıtları bile kullanmanız mümkün.

LAVABO VE TUVALET DEKORASYONU
Bir şirkette ilk dekore edilmesi gereken yer olmasa da, genel bütün içerisinde son derece önemli bir etkisi vardır. Bu yüzden ofis lavabolarınızı iyi dekore etmeli, kaliteli malzeme kullanmalısınız. Çalışanlarınızın ya da müşterilerinizin sürekli olarak lavabonuzu kullanmak isteyeceklerini unutmayın, üzerlerinde olumsuz bir etki bırakmamak için lavabonuzu her daim temiz tutmalısınız. Hiç kimse sizden lavabonuzda jakuzi kullanmanızı ve büyük yatırımlar yapmanızı beklemiyor, çalışan bir lamba, tuvalet kağıdı ve sıvı sabun yeterli olacaktır.

Kısacası ofisinizin yaptığınız iş koluna, çalışacak kişi sayısına, gelecek olan ziyaretçilerinizin mümkün olduğunca rahat hissedebilecekleri, doğru renk seçimleri, doğru mobilya seçimleri ile birlikte düşünülüp dizayn edilmesi hem işleriniz, hem çalışanlarınız hemde müşterileriniz için önemli olup katkı sağlayacaktır.

MOGAN GROUP Mimarlık ve Dekorasyon firması olarak 24 seneyi aşkın tecrübelerimizle sizlere hayallerinizdeki tasarımları sunup, gerek imalat aşamalarında gerekse uygulama ve montaj aşamalarında danışmanlık hizmeti de vermekteyiz.

Detaylı bilgi ve teklif almak için bizim ile irtibata geçebilirsiniz.

TEL : 0 312 517 01 00
info@mogangroup.com.tr
www.mogangroup.com.tr



Tags/Etiketler :
ofis dekorasyonu, ofis tadilat,ofis içmimari projelendirme, ofis mobilyaları, şirket dekorasyonu, kurumsal dekorasyon,kurumsal mimarlık hizmetleri, ankara içmimarlık, ankara mimarlık, çankaya dekorasyon, ankara dekorasyon, güzel tassarımlar, şirket genel merkezi dekorasyon, mimarlık hizmetleri, ümitköy dekorassyon, akustik bölme duvarlar, ahşap bölme duvarlar, alçıpan tavan dekorasyonu, özel imalat mobilya, toplantı salonu dekorasyonu, genel müdür odası dekorasyonu, açık ofis dekorasyonu, ofis aydınlatma, holding dekorasyon, tadilat dekorasyon, ankara tadilat, şirketler grubu dekor, deneyimli tadilat firmaları, içmimarlık ofisleri, dişhekimi dekorasyon, doktor dekorasyon, avukat dekorasyon, cafe dekorasyon, decoration, architect, interior design, office, meeting room, implementation, furniture manufacturing



info@mogangroup.com.tr
İçeriğe dön