İç Mekan Tasarımı ve İç Mimarlık

Please select
İçeriğe git

İç Mekan Tasarımı ve İç Mimarlık

MOGAN GROUP
Yayınlanan tarafından Mogan Group Mimarlık Dekorasyon içinde DEKORASYON · 14 Haziran 2017
İç Mekan Tasarımı vBir binaya girdiğimizde kapalılık ve kuşatılmışlık hissederiz. Bu algılama iç mekandaki zemin, duvar ve tavan düzlemlerinin verdiği etkiye bağlıdır. Bunlar, hacimlerin fiziksel sınırlarını tanımlayan mimari öğelerdir. Mekanı kapatır, sınırlarını bir araya getirir ve onu çevresindeki iç mekanlardan ve dışarıdan ayırır.   

Döşemeler, duvarlar ve tavan örtüleri bir mekan parçasının sınırlarını çizmekten daha fazlasını yaparlar. Biçimleri, bir arada var oluş şekilleri ve kapı/pencere açıklıklarının düzenleri, tanımlanmış mekanı ayrıca belirli mekansal ve mimari niteliklerle doldurur. '' Büyük Salon '', '' Tavanarası Odası '', '' Bol Pencereli Oda '', '' Hücre '' gibi mekansal tanımlarla, sadece söz konusu mekanların büyüklüğünü değil, ölçeğini ve boyutlarını, ışık kalitesini, çevreleyen yüzeylerinin özelliklerini ve bitişik mekanlarla kurduğu ilişkiyi algılayabiliriz.  

İç Mekan Tasarımı, elbette ki, mekanın mimari açıdan tanımlanmasının ötesine geçer. İç Mekanın düzenlenmesini, tefrişini ve görsel açıdan zenginleşmesini sağlamak için, içmimarın mekanın mimarı karakterini mutlaka çok iyi tanıyor ve aynı zamanda da mekanın değişiklik ve gelişme ihtimallerini de biliyor olması gerekmektedir. Bu sebeple, İç Mekan Tasarımı'nın ilk adımı, iç mekanın, binanın yapım sistemi içindeki yerinin ve oluşturulma şeklinin iyi anlaşılmasıdır. Bu anlayışla,  içmimar, mimari mekanın üzerinde etkin olarak çalışabilecek, gerekli seçimleri yapabilecek, mimari mekanı var olan özellikleriyle sürdürebilecek ya da bir mimari mekanın asıl niteliklerini değiştirecek önerilerde bulunabilecektir.

Tasarımın Bir Dayanağı Olmalıdır :
Bir tasarımcı, muhakkak ve muhakkak yaptığı her hareketin sebebini belirtmeli ve bir yere dayandırmalıdır. Rastgele atılan bir çizginin ve bu çizginin getirisi olan tasarımın hiç bir anlamı ve dayanağı yoktur. Öncelikle konsept yani kavram içeren bir düşünce ile tasarım çözümlemelerine başlamak en doğru olan yöntem olacaktır. Bu kavramı, müşterinize anlatabilmeniz için bir çok seçeneğiniz mevcuttur aslında. Bir video, belki boş bir kağıt parçası belkide ağzınızdan çıkacak iki sözle yüzünüzdeki ifadenin çakıştığı o anlam. Bu sizin yeteneğiniz ve yine az önce anlattığım teknik donatılarınız ile alakalı bir durumdur. Ama bu konsepti oluşturmak yalnızca bilgi ve yeteneğiniz ile olacaktır. Dayandırdığınız felsefenin, hareketin, düşüncenin ya da görüşün çok güçlü bir görüş olmasına dikkat edin. Bu görüş ya da kavram sizin aynı zamanda aynanız olacaktır. Kulaktan kulağa dolanan bir tasarım, eğer kendini eleştiriye açık tutuyor ve konuşturuyor ise muhakkak başarılı tarafları içeriyordur. Unutmayın meyve veren ağacın taşlanması gerekir. Taşlanan ağaç kendini güçlü kılar, gelişir ve daha iyiye gider.

Çevresel Faktörleri Göz Önünde Bulundurun:
İç mekan tasarımlarınızda doğa ile bütünleşin. Çevresel faktörleri iyice benimseyin ve öğrenin. Rüzgar nereden esiyor. Güneş nereden doğuyor. Neresi nemli, neresi kuru , nereden su geçiyor ve nerede ne fonksiyonlar yüklüdür gibi sorulara cevap arayın. Bağlı bulunduğunuz alanın etken ve edilgen tüm dirençlerini sorgulayın. Bunlar sizin tasarımınızın devamlılığı sağlayacak yegane işlemlerdir. İnsanları dinleyin, yorumlara eleştirilere muhakkak açık olun. Unutmayın ki mükemmel değiliz, bazen bilgili olmak da yetmez. Kulağınıza fısıldanacak tek bir kelime ile mükemmel tasarımlar çıkartabileceğinizi unutmayın. Hiç bir ilham planlı gelmez, Planlı gelen ilhamdan fayda gelmez.

Her Zaman Güncel Kalın :
Her zaman araştırın. Güncel kalmaya gayret edin. Gazeteler, dergiler, konferanslar v.b. eğitici tüm faaliyetlerde rol alın. Bunlar sizin kişisel gelişiminize etki edecek ve birikimlerinizi artıracaktır. Meslektaşlarınız ile tasarımlarınız üzerinde sohbetler yapın. Muhakkak ve muhakkak sketch (karalamalar) çalışmalarınız olsun. Bu çalışmalar sizi ileriye götürecek ve bir gelişim süresine sokacaktır. Bu aşamalar tasarım için olmazsa olmaz aşamalardır.

İç Mekan Tasarımlarında Renklerin Önemlidir
İç mekan tasarımlarınızda, renklerin ve ışığın önemini bilmelisiniz. İyi ışıklandırılan bir mekanın insan metabolizmasını hızlandırdığını, ışık almayan mekanların depresifik haller gereği metabolizmayı yavaşlattığını unutmayın. İç mekan tasarımında kullanacağınız renklerin önemini iyi kavrayın. Renklerin insan psikolojisine etkisini kitaplardan ve uzmanlardan öğrenin.

Renklerin dili : Yeşil
Yeşil, doğanın ve baharın rengidir, insanlar üzerindeki etkisi tartışılmaz. Yaratıcılığı körükler. Ayrıca huzuru ve üretkenliği temsil eder. Güven ve rahatlık veren bir renktir. Yeşil tabiatta hakim olan bir renk olduğu için rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi de büyüktür. Yeşil rengin ağırlıklı kullanıldığı yerlerde üretkenlik artar. Yeşil alanlarda insanların daha az mide ağrısı çektiği tespit edilmiştir.

Yeşil, güven ve huzur verir . O yüzden bankaların logolarında en çok tercih ettikleri iki renkten biridir. Yatak odası için de rahatlatıcı bir renktir. Batıda büyük otellerin mutfaklarında duvar renginin, aşçıların yeniliklerini arttırmak için yeşile boyandığı söylenir. Hastaneler de logo ve iç dizaynlarında yeşili tercih eder. Çünkü rahatlatıcı ve sakinleştiricidir. Sakız paketlerinde ve sebze satılan yerlerde de yeşil en çok tercih edilen renktir.

Sakinleştiren Yeşil
Dinlendirici bir renk olan yeşilin yorgun insanlar üzerinde yatıştırıcı, sakinleştirici bir etkisi vardır. Özellikle mavi ile karıştırılmış yeşil, pasif, sinirli ve tansiyonlu anları azaltır. Yeşil, sakinleştirici, iyileştirici ve yapıcı nitelikleriyle insanları olumlu etkileyen bir renktir.

Yeşil rengin dekorasyondaki etkileri
Yeşil gözleri dinlendiren ve heyecan duygusunu azaltan bir renk olduğu için mekanlarda huzur verir. Açık tonları daha duygusal atmosferler için tercih edilir.Sonsuz bir tinsellik ve barışıklık duygusu da yarattığı için evlerde bol miktarda yeşil bitkiler bulundurulması tavsiye edilir. İlkbahar mevsimini çağrıştıran özelliği ile, uygulandığı her mekana temiz hava ve canlılık katar. Diğer yandan ofislerde kullanılan yeşil renk, güven verici bir izlenim bırakır.

Renklerin Dili : Kahverengi
Gerçekçiliğin,plan ve sistemin rengidir. İnsanlar üzerinde canlılık hareketlilik etkisi bırakır. Kansas Üniversitesi Sanat Müzesi’nde bir araştırma için halının altını elektronik bir sistemle donatmışlar, duvar rengini beyaz ve kahverengi olarak değişebilir yapmışlar. Arka fon beyaz kullanıldığında, insanlar müzede yavaş hareket etmiş, daha uzun süre kalıp, daha fazla alanda dolaşmışlar. Arka fon kahverengiye döndüğünde ise, insanlar müzede çok daha hızlı hareket edip, daha az alan dolaşmış ve müzeyi çok daha kısa sürede terk etmişler. O yüzden dikkat ederseniz dünyadaki fast-food restaurantlarının hepsinin sandalyeleri ve masaları kahverengi, duvar boyaları ise kahverengi-şampanya-pembe karışımıdır. Hiçbir fast-foodcunun duvarını beyaz göremezsiniz. Burger King, Kentucky Fried Chicken ve benzer fast-foodlar yıllardır bilinçli olarak tüm duvarlarını baştan aşağıya kahverengi ağaç kaplama yaparlar. Bizim lokantacılar ise hâlâ lüks tutkusunda…
Büronuzda kahverengi mobilyalar kullanmayın! Kahverengi aynı zamandı teklifsiz, rahat bir renk olarak kabul edilir. Karşınızdakinin kendini resmiyetten uzak, daha rahat hissetmesini ve açılmasını sağlar. Tüm ünlüleri rahatlıkla konuşturmasıyla tanınan ünlü televizyoncu Larry King’i programında her seferinde kahverengi kravatlar ve ceketlerle görürsünüz.

Rivayetlere göre 40′lı yıllardan bu yana Avustralya’da kahverengi üç parça takım elbise üretilmediği söylenir. Batılılar, ‘You blend in people’ diyorlar. Kahverengi toprak rengidir ve diğer insanlar arasında kaybolur gidersiniz. İş görüşmelerinizde , profesyonel toplantılarda sakın kahverengi giymeyin.

Hayatı Hızlandıran Kahverengi
Kahverengi toprağın, yani doğumun ve bereketin rengidir. Kahverengi hareketleri hızlandırır. Bu rengi seven insanlar fiziksel olarak çok duyarlıdırlar, tenleri çok hassastır ve sinirleri mükemmeldir.Kahverengi toprak rengi olduğundan kaybolmanın ve saklanmanın da rengidir.

Renklerin Dili : Kırmızı
Mutluluğu temsil eder ve kişinin iştahını açar. Dünyadaki ünlü gıda firmalarının hepsinin logosunun kırmızı olduğunu hayretle fark edeceksiniz; Coca Cola, Pizza Hut, MC Donald’s, Ülker, Burger King… Bu listeyi binlere çıkarabilirsiniz.
Ne kadar parlak olursa olsun, hiçbir renk kırmızı kadar dikkat çekmez.

İnsanların üzerinde canlandırıcı,kışkırtıcı ve heyecan verici bir etki yaratır. Tansiyonu yükseltir,kan akışını hızlandırır. Aşkın ve arzunun rengidir. Kırmızı dolaşım sistemindeki kan akımını hızlandırır. Çocuk eşyalarında bu tonun fazla kullanılması, çocukların mutluluğunu temsil etmesindendir.

Heyecan Veren KırmızıKırmızı her ortama hayat ve enerji verir. Hormonal artışı sağlayan ,cinsel aktiviteyi artıran ve yaraların iyileşmesini kolaylaştıran kırmızı,düşünceyi de etkiler.

Ana renklerden biri olan ve birçok insanın ilk tercihlerinden biri olan kırmızı en dominant ve dinamik renk olarak tanımlanabilir.Çarpıcı ve heyecan verici doğasıyla kırmızı renk,dikkat çekicidir. Harekete geçiren etkisiyle ,bakan kişinin ilgisini toplar ve yoğunlaştırır.Kırmızı renk skalasında yer alan gül, kestane ve bordo renkler güzel ve ifade edicidir.,buna ek olarak evrensel olarak çekici ve duygusal renkler olarak bilinir.Bordo ve gül kırmızısı tonları ,özellikle çocukları eğlenceye çağırır ve sevgi duygusunu uyandırır.

Kırmızının dekorasyondaki etkileri
Kırmızı,her ortama hayat ve enerji verir.Güçlü ve yoğun ışık olduğu zaman kırmızı bir mekanda daha fazla vurgulanır. Renkten en fazla söz edilen anlar.ışık yoğunluklarının olduğu anlardır,diğer yandan az ışıklı ortamlarda kırmızı şiddetini kaybeder.

Renkerlin Dili : Sarı
Sarı güneşin rengi olduğu için kişinin günlük hayatına hakim olan renktir. Özellikle açık sarı kişiye huzur verir. Morali bozuk olan kişiler, sarı rengin hakim olduğu ortamlarda kendilerini gevşemiş,hafiflemiş hissederler. Sarı ayrıca hüzün ve özlemin rengidir. Sonbaharın tüm hüzünlü güzelliğinde onun her rengini izlemek mümkündür.

Sarı, geçiciliğin ve dikkati çekiciliğin ifadesidir. O yüzden tüm dünyada taksiler sarıdır. Dikkat çeksin ve geçici olduğu bilinsin diye. Araba kiralama firmaları logolarında hep sarıyı kullanırlar. ‘Ürün geçici, lütfen geri getirin’ demek istiyorlar. O yüzden dünyada hiç bir banka ambleminde bildiğimiz sarıyı kullanmaz. (Portakal ve bronz ya da bakır kimi zaman yer alabilir) Paranın geçici değil, kalıcı olmasını isterler. Türkiye’de sarıyı logosunda baskın bir renk olarak kullanan tek banka, devlet bankası Vakıf bank’tır.

Enerjik Sarı
İyileştirici gücü yüksek olan sarı, sinir sistemini harekete geçirerek enerjiyi kaslara taşır.Sarı renk tamamen geçiciliğin ifadesidir ve kısa zamanda tükenecek bir süreci gösterir.Göze çarpan ve diğer renklerden kolayca ayırt edilebilen sarı aynı zamanda zekanın rengidir.Eğlenceyi ,neşeyi ve keyfi de tanılayan sarının koyu tonları ise korkaklığı olduğu kadar hastalığı, ihaneti ve aldatmayı da çağrıştırır.İlginçtir ki altın sarısı da onur ve sadakati temsil eder.

Sarı rengin dekorasyondaki yeri
Sarının dikkat çekiciliği ve ayırt edilebilme özelliklerinden ötürü ,güvenlikle ilgili bir çok alanda bu renk kullanılır.Vurgulanması ve göze çarpması istenilen her noktada sarı , birçok renkten daha fazla kullanılır.Dolayısıyla bu renk ,az ışıklı ,geniş ve kapalı ortamlar için idealdir. Ofiste ise insanların yüksek verimli çalışmaları ve geç kalmamaları için sarı renk tercih edilir.

Renklerin Dili : Mavi
Mavinin dekorasyondaki etkileri
Görüntü olarak sakinliği ifade etmesine rağmen mavi, geniş alanlarda kullanıldığında kasvetli bir görüntü verir.Bu nedenle özellikle açık mavi ,ofis ve ev ortamlarında ciddiyeti göstermek amacıyla sıkça tercih edilir.Diğer yandan açık mavi renk,mekansal ferahlık sağlarken,koyu mavi ise serinlik veren bir etki yaratır.Ancak kırmızının aksine mavi,yeme iç güdüsünü engelleyen bir renk olduğu için yemek odalarında pek kullanılmaz.Diğer taraftan çocuk odalarında ,turuncu veya sarı gibi uyarıcı renkler yerine mavi kullanıldığında çocukların daha sakinleştikleri gözlenmiştir,bu yüzden özellikle erkek çocuk odaları için mavi ,en doğru seçimlerden biri olacaktır.

Rengin simgeleri
Mavi renk gökyüzünün ve denizin simgesidir. Arap ülkeleri ,mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır,nazar boncuğu bu yüzden mavidir. Batıda ise intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar.

Mavi rengin insan sağlığı üzerindeki fiziksel etkileri
Mavinin taşımış olduğu özellikler kırmızıya tamamen zıttır.Örneğin mavinin bitkilerde büyümeyi yavaşlattığı ,insanlarda ise hormonsal aktiviteleri azalttığı gözlemlenmiştir.İnsan organizması üzerindeki etkileri gözlendiğinde kan basıncını ve nabız oranını yavaşlattığı saptanmıştır.Fakat bu etki tersine çevrilebilir.Antiseptik özelliğiyle de yaralar üzerinde de iyileştirici etkisi vardır.Mavi rengin vücut üzerindeki en belli başlı etkileri şöyle sıralanabilir soğuk algınlığı ve gribal durumlar:Terlemeyi arttırır , ateşi düşürür,ağrıyı azaltır.

Canlılık vermede etkili: Beyin epifizini uyararak yaşama isteğini tetiklemede etkilidir.Mavi ile tedavi edilebilir rahatsızlıklar arasında yanıklar ,katarakt,ateşli hastalıklar baş ağrısı kalp çarpıntısı,uykusuzluk, böbrek hastalıkları, romatizma ve öksürük sayılabilir.Mavinin kontrendike olduğu durumlar ise,hipertansiyon ve kas zayıflığıdır.


Renklerin Dili : Turuncu
İştah Arttıran Turuncu
İştahı harekete geçiren ve tat alma duygusunu tetikleyen turuncuyu annenin doğum sırasında giymesi, süt üretimini arttırıcı yönde etki yapar. Turuncu kırmızıyla benzer özelliklere sahip bir renk.Saf halinin yanı sıra açık tonlarıyla ve gölgeli tonlarıyla da sevilir. Ayrıca olgunluğu ve durağanlığıyla kırmızıdan daha az iddialıdır ve daha çok tercih edilir.

Turuncunu dekorasyondaki etkileri
İştah açıcı özelliğe sahip olduğu için özellikle yemek odalarında ve servi takımlarında kullanılan turuncu başkalarına karşı nezaketi ve saygıyı vurguladığı gibi sosyal etkileşimleri de arttırır.Dolayısıyla ortak kullanım alanları (salon, tv odası, mutfak)turuncu renk için en uygun ortamlardır. Turuncu, insanların algısını en çok ve en kolay etkileyen renklerden biri olarak bulunduğu grubu sayıca çok gösterir.Eğer bir arada durduğunda olduğundan çok daha fazla sayıda ve sık görülmesini istediğiniz dekorasyon öğeleri varsa kesinlikle onları turuncu seçmelisiniz.

Turuncu rengin simgeleri
Turuncu, güç ve dayanıklılığın rengidir.Ayrıca sıcaklığı, ateşi ve telaşı simgeler. Neşenin ve bilgeliğin de sembolü olan turuncunun, insanlardaki sosyalleşme duygularını faaliyete geçirdiğini ifade eden uzmanlar, bu rengin aşırı kullanımının sinir sistemini olumsuz yönde etkilediğini vurguluyorlar.Uzmanlar, bu sebeple turuncuyu, yeşil ve mavinin tonlarıyla birlikte kullanmak gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Turuncu rengin insan sağlığı üzerindeki etkileri
Turuncu, kırmızı ve sarı ışınlardan oluşmuştur ve iyileştirici etkisi kırmızı yada sarı tek başına yapacağı etkiden çok daha büyüktür.İştahı harekete geçiren ve tat alma duygusunu tetikleyen turuncu neşeyi ve gücüde çağrıştırdığı için enerji açığa çıkarır.

MOGAN MİMARLIK DEKORASYON olarak Hizmet verdiğimiz Bölgeler

"Ümitköy, Çayyolu, Dodurga, Alacaatlı, Bilkent, Beykent, Beştepe, Beysukent, İncek, Etimesgut, Çankaya, Söğütözü, Çukurambar" bölgelerinde yeni ofisimizle hizmetinizdeyiz.

MOGAN MİMARLIK DEKORASYON olarak Hizmet verebildiğimiz Projeler

Mahall Ankara, Maidan Ankara, Next Level Ankara, İncek loft, MiaVita Beytepe, Marina Ankara, Next Level Çayyolu, Next Level İncek, Renapark Beytepe, Wind Ankara, Aksoy Vip Konutları, Meva Şekir Projesi, Sarp Residence, İncek Vista, Mes Polaris evleri, Elit Park Konutları, Endora Göksu, Ümitköy Panorama Evleri, Koloğlu Batı Park Ankara evleri, Kaşmir Yonca Evleri, Queen Park Ankara, SO Çayyolu Evleri, BeyHills Beytepe, Anka Batı Projesi, Atakent Nevi Konutları, Gümüş Şehir Evleri, Arte İcon Ankara, Erland Residence, Kent İncek Projesi, Park Alyans, Fortis Meridyen, Kaşmir Mavi Orkide Projesi, Gold N State Projesi, GOP Park Vadi, Multi Flat Residence, Arkadya Göksü Evleri, Kayalar Tower Ankara, Meydan Şili Projesi, Mira Ofis Beytepe, Aykon Suites, Seyri Şahane Ankara, Panorama Prestij, Metropark Concept Ankara, Point 312 Projesi, Kozlar Towers, 1071 Ankara Projesi, MiaVita Beytepe, Başka Ankara Projesi, Meydan Plaza, Gökyüzü Bahçeleri Projesi, Equinox Çayyolu projesi, Yıldız Park Ankara, Park Hayat İncek, Cubes Ankara, İnci Yaka Ankara, Aden Ballıkpınar Projesi, Yıldırım Kule, Nevadium Batıkent Projesi, Vantage Ümitköy Projesi, Empire İncek, Beysu Evleri, Merkez Ankara Projesi,  Sofa Loca Ankara, Ova Life Projesi, Nevbahçe Konutları, Arte 168 Projesi,  Royal İncek Projesi, Enda Konakları, Benevre Beytepe Projesi, NorthGate Ankara, Elit Manzara Beytepe, Bulvar Loft Ankara, Veb Tower Projesi, Etipark Ankara Projesi, Nefis Çankaya Evleri, AquaMarine Tower Projesi, Eymir Panorama Projesi, Aden Beytepe Projesi, Arte Borgo Projesi, Officium Beytepe, Ankara Golfkent Projesi, İncek Green, İncek bule,Sinpaş Ege Vadisi, GamaDor Koru Evleri, YDA İnşaat Proje, Adiva Ümitköy, Lima Vadi Ankara, Arp Kule Ankara, Moment Beştepe, Mea Güzel Bahçem Projesi, Aqua Modern Ankara, Koordinat Çayyolu Projesi, Sierra Yaşamkent Projesi, Kuleevo Çayyolu, Kumru Ankara Projesi, Metromall Residence, İncek Park Villaları, İnci Kulesi Yenimahalle, Kuzu Effect Projesi, Elmar Towers Projesi, Ozan City, Ozan Tower, Relax Plus, Zirveden Göksu, Marina Ankara Towers, Parktepe Evleri Çankaya, HM Commerce Center Ankara, Goccina Residence, Platin Beytepe, Open Sky Çankaya, Vişnelik Apartments Çankaya, Protokol Ankara, Teona Ümitköy, Moonlight Residence Ankara, Allora Beytepe, Yaşam Kule Projesi, Regnum Sky Tower Projesi, Mesa Koza 66 Projesi, Erkanlı Contempo Projesi, Erkanlı Villa Vetro, Nep Office Projesi, SofaLoca Projesi, Altın Kuleler Projesi, EndPoint Projesi, Kozz Bağlıca Projesi, Incek Life Projesi, Bulvar Bağlıca Projesi, Panorama Gold Ankara.



ankara içmimarlık, ankara dekorasyon, ankara tadilat, ankara mimarlık, ankaraiçmimar, ankaradekor, ankaradekorasyon, ankaramimarlık, dekorasyon firmaları, içmimar firmaları, mimari firmalar, salon tasarımı, mutfak tasarımı, yatak odası tasarımı, banyo tasarımı, salon dekorasyonu, toplantı odası tasarımları, otel odası tasarımları,laminant parke,masif parke, kütük ev,fiyatları, alçıpan tavan, duvarkağıdı ankara,marburg ankara, ofis dizayn, villa dizayn, ev dizayn, dekorcu, tasarımcı,mimari proje firmaları, holding dekorasyon, ceo odası tasarımları,genel müdür odası tasarımı, toplantı salonu tasarımı, otel odası tasarımları, otel odası tadilat dekorasyon, bahçe tasarımı, peyzaj tasarımı, çankaya dekorasyon, çankaya içmimarlık, mimar bul, içmimar bul, en iyi içmimar, başarılı mimarlar, özel üretim mobilya, siteler mobilya, mobilya imalat, özel tasarım mobilyalar, pergole, pergola, smartroof, otomatik çatı sistemleri, açılır tavan ankara, giyotin cam, düşey cam sistemleri, dikey cam sistemleri,kumandalı,kafe dekor, cafe dekorasyon, restaurant dekorasyon, en iyi mimarlık ofisi,lokanta dekorasyonu, tadilat hizmetleri, ev tadilat ustası, mühendislik, projelendirme, en uygun tadilat,barisol tavan, gergi tavan modelleri, tesisat projelendirme, incek dekorasyon, çayyolu dekorasyon, ümitköy dekorasyon, umitkoy dekorasyon, hastane tadilat,hastane dekorasyon, iç tadilat firmaları, ankaradekorcu, mimarbul, içmimarbul, evim şahane,güzel evim, perde imalat, tente, köşk dekorasyonu, kitchen decoration, saloon decoration, diningroom decoration, sitting room decoration, office decoration, homeoffice decoration, hotel decoration, meeting room decoration, decoration, designer, interior architect, architecture in ankara, handmade furniture, special design, special production, tv Stüdyo dekorasyon, tvshow decoration, stüdyo tasarım, tv program tasarım, tv program dekorasyon, awning roof systems, a1icmimarlik,modülermimarlık,arcora,vendesign,venicmimarlik,leventtekin,ustabul, alçıpan bölme duvar, ahşap bölme duvar,çelik konstrüksiyon, özel okul tadilat, kollej dekorasyon, oran dekorasyon,bağlıca dekorsayon, dodurga dekorasyon, dışcephe mantolama, mogangroup, mogan mimarlık,mogan inşaat,mogan enerji, mogandekor, komple tadilat, anahtar teslim tadilat, elçilik tadilat, elçilik dekorasyon, embasy decoration, renovation, construction, wooden house, wooden villa, steel construction, italyan duvar kağıdı, alman duvarkağıdı, deck zemin kaplama, mimari plan, autocad çizim,3dmax tasarım,mimarım sensin, enterasan tasarımlar, dekorazon, ekonomik tadilat,vip dekorasyon, lüks dekorasyon ve tadilat,ankara renovasyon, kaba inşaat işleri, inşaat taşeron, altyüklenici, profesyonel ekip,uygun fiyat, hızlı teslim



info@mogangroup.com.tr
İçeriğe dön